[Dynamics 365 Business Central] [ON-PREM] Alle gebruikers verwijderen

Soms wil je na een backuppen en restoren van een database met een schone lei beginnen, en wil je alle gebruikers verwijderen. Dat kan niet met Dynamics 365 Business Central als een gebruiker een keer ingelogd is geweest. Je kunt een gebruiker disablen (waardoor die licentie ook weer vrij komt), maar compleet verwijderen is lastig. Toch kan het wel. 

Het eerste wat je moet doen is in SQL Server de tabel User Personalization leeggooien. Dat doe je met truncate table [Databasenaam].[dbo].[User Personalization]. Daarna kun je in powershell de gebruikers verwijderen met get-navserveruser <servicenaam> | remove-navserveruser <servicenaam> -force. Nu zijn alle gebruikers verwijderd, en kun je de database weer in.