Het gebeurd niet vaak, maar bij bijvoorbeeld het joinen van een domain (en daarna aanmelden als domain admin) kun je de netwerk adapter opties niet meer aanpassen. Je krijgt dan een melding over c:\windows\system32\control.exe, met de tekst 

Windows cannot access the specified device, path, or file. You may not have the appropriate permissions to access the item

Ook andere dingen kunnen niet werken. Ik kwam bijvoorbeeld ook een probleem tegen met de group policy editor, en zo zal er meer zijn.

Vervelend, want die opties zitten er niet voor niets. Je kunt er gelukkig iets aan doen door iets in de registry aan te passen. Er is daarvoor een herstart noodzakelijk, dus hou daar rekening mee.

Start regedit.exe, en ga naar de key HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System. Daar verander je de waarde van het DWORD FilterAdministratorToken van 0 naar 1. Als de waarde niet bestaat, maak je 'm aan.
Herstart de server, en je de adapter opties weer aanpassen.

Een andere optie is om het aan te passen via gpedit.msc. Het is daarvoor wel noodzakelijk dat je op de server aanlogt met het initiele account. Start daarna gpedit.msc, en ga naar Computer Configuration->Windows Settings->Security Settings->Local Policies->Security Options. Zet daar de optie  "User Account Control: Admin Approval Mode for the Built-in Administrator account" op enabled, en herstart de server.