Met Windows Vista, Windows 7 en Windows 2008 kun je het probleem hebben dat loginscripts niet uitgevoerd lijken te worden, omdat er geen drivemappings worden aangemaakt. Dit komt omdat het loginscript wordt gedraaid onder een ander token dan die van de uiteindelijke gebruiker. De mappings worden dus wel aangemaakt, maar je kunt er niet bij.

Om dat op te lossen kun je UAC uitzetten, maar dat lijkt me geen heel goed idee. Wat je wel kunt doen is EnableLinkedConnections aanzetten. Dit doe je door in de registry in de key "HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System" de DWord waarde EnableLinkedConnections op 1 te zetten. Even opnieuw starten, en je loginscripts werken weer als vanouds.

Deze manier wordt overigens niet aangeraden. Het zet je beveiliging ook op een lager pitje, en dat moet je maar net willen. Om het op de "Microsoft manier" te doen, kan er gebruik worden gemaakt van LaunchApp.wsf, te vinden in Appendix A van deze link. Ik gebruik zelf liever deze omdat die net iets meer kan: het houdt ook rekening met andere Windows versies (XP, 2000).