Windows 8 lijkt heel veel op Windows 7 (qua architectuur dan, niet wat het uiterlijk betreft) maar toch zijn er blijkbaar dingen anders. Ik installeerde vandaag een Cisco VPN client op mijn laptop. Op het moment dat ik een verbinding startte en netjes gebruikersnaam en wachtwoord had ingevoerd, verscheen de foutmelding "VPN Client failed to enable virtual adapter", met daarbij het nummer 442. Na even zoeken kwam ik op een site van Microsoft terecht, met daarin de oplossing. Je moet een aanpassing in de registry doen:

In de sleutel "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\CVirtA"  staat de waarde Displayname. Daar staat nu de waarde "@oem30.inf,%CVirtA_Desc%;Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows", of soortgelijk. Verwijder alles vanaf het begin tot en met de "%;", zodat alleen de gewone tekst nog blijft staan: "Cisco Systems VPN Adapter for 64-bit Windows". Start daarna de VPN client opnieuw en voila, de verbinding wordt probleemloos opgezet.

Bron: https://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/fe19ec2e-d1f3-4ffd-b9a5-1fdf464fcd32/why-cisco-vpn-client-fails-to-enable-virtual-adapter-in-windows-8-this-doesnt-allow-me-to-connect?forum=W8ITProPreRel