Microsoft heeft, naast de webclient en de RoleTailored Client, ook een Universal App uitgebracht voor Dynamics NAV en Business Central. Als je een iets oudere versie van Business Central gebruikt (van voor november 2020) kan het zomaar zijn dat je niet kunt verbinden met de IOS app. Dat gebeurde voor het eerst met versie 3.1.10072 van die app. Android en Windows app werken echter prima. 

Als je AAD gebruikt (Azure Active Directory, oftewel AccessControlService authenticatie) dan zit er niets anders op dan te upgraden naar een nieuwere build (die van november 2020, of later). Als je echter geen AAD gebruikt, kun je met een simpele aanpassing in het navsettings.json bestand de boel weer aan de praat krijgen. Open daarvoor navsettings.json op de webclient server, en zoek naar de sleutel GlobalEndpoints. Deze sleutel zal geen waarde bevatten. Voor de IOSapp is het echter verplicht om een waarde daarin te hebben. De minimale waarde die je erin kunt zetten is null, maar Microsoft raadt aan om "null,ms://businesscentral" te gebruiken.

Na een iisreset zal de IOS client direct kunnen verbinden.

Bron: https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/business-central/dev-itpro/deployment/install-business-central-app#prereqs